Perlu kurangkan kos? Leave a comment

Perbelanjaan harian bertambah tapi gaji masih sama

Cukup tak nak tampung keluaga nanti? Dengan bil-bil yang belum dibayar lagi. Nak berbelanja pun macam dah tak ada selera.

Lepas tu,mula la kita buat kira-kira balik, kurangkan apa yang patut, nak buang apa yang tak penting.

Ada tak di kalangan korang yang pernah fikir nak buat macam tu? Mesti ada kann..

Bagi pembela kucing, si bulu juga tak terlepas dari sistem catuan ini. Mengurangkan kos perbelanjaan bagi makanan, pasir  dan kos rawatan adalah baik tetapi tidak perlu sehingga menjejaskan kualiti makanan kucing dan juga kualiti kesihatannya.

Itu belum lagi kucing beranak-pinak, ada yang dibuang. Bahaya untuk kucing-kucing ini, biasa dibela dan diberi makan. Tanpa pengalaman dengan dunia luar, tiba-tiba kena cari makan sendiri. Mereka juga berhadapan dengan penyakit outdoor dan paling kerap, dilanggar.

Apa kata anda, jika anda mampu berjimat dengan barangan berkualiti? Sebagai contoh, makanan kucing. Anda boleh bertukar kepada kelas makanan premium. Mampu milik, berkualiti dan cukup nutrien. Begitu juga dengan barangan lain.

Banyak produk harga rendah tetapi berkualiti di pasaran. Anda perlu dapatkan khidmat nasihat mengikut keperluan kucing  dan bajet anda.

Apa yang perlu dilakukan adalah membuat penilaian balik dari segi kos, kualiti dan masa. Pastikan anda memdapatkan maklumat secukupnya sebelum anda membeli produk kucing seperti jenis, kandungan, kesesuaian umur atau penyakit dan kelas produk tersebut.

Jika anda memerlukan bantuan untuk penilaian semula atau maklumat tentang makanan yang sesuai dengan kucing anda. Anda boleh datang ke Outlet Cats R Us.

Sebarang pertanyaan tentang penjagaan kucing / dan program adoption sila..
Like facebook di Cats R Us
atau Whatsapp kami di 011-3970 3817

Nak Berkongsi Maklumat atau Pertanyaan tentang Kucing? Sertai Cats Premier
https://www.facebook.com/groups/1658956730824048/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *